Het grootste deel van onze aardbeien wordt gekweekt in de kas. In dit systeem zijn de aardbeien geplant in lange bakken, die vervolgens in lange goten geplaatst worden. Deze goten hangen op schouderhoogte, wat uiteindelijk de beste plukhoogte geeft.

Om van eind april tot ver in het najaar aardbeien te kunnen plukken, planten we meerdere keren per jaar nieuwe aardbei-planten. De aardbei-planten die in het najaar worden geplukt overwinteren in de kas en zorgen in het voorjaar weer voor de eerste oogst van het nieuwe jaar.

Om de planten te voorzien van voldoende water en (ook heel belangrijk) voldoende voedingsstoffen maken we gebruik van een computer. Deze stuurt een groot systeem aan, wat bestaat uit grote bakken voor het mengen van de mest en veel leidingen. Dit alles is voorzien van een alarm, dus als er iets misgaat horen we dat meteen. Met dit alles is het mogelijk om constant bij te sturen als er meer of minder water of meer of minder voeding nodig is. De bakken met aardbeien worden vervolgens voorzien van water door slangen met druppelaars eraan.

Voor de bestuiving van de vruchten worden hommels gebruikt. Deze brengen het stuifmeel aan de randen van de bloemen naar de stampers in het midden van de bloem. In tegenstelling tot bijen zijn hommels niet agressief en zullen bijna nooit steken.